ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Μεσογειακή διατροφή είναι ένας τρόπος διατροφής που βασίζεται στα τρόφιμα και τις διατροφικές συνήθειες που παραδοσιακά καταναλώνονται στις περιοχές της Μεσογείου, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία.

 Αυτός ο τρόπος διατροφής έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από την επιστημονική κοινότητα λόγω των πολλαπλών οφελών του για την υγεία.

Οι βασικές αρχές της Μεσογειακής διατροφής περιλαμβάνουν υψηλή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, ολικών δημητριακών, ψαριών, ελαιολάδου και ξηρών καρπών, με μετρημένη κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού κατά το γεύμα.

Η Μεσογειακή διατροφή έχει συσχετιστεί με πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων, του διαβήτη τύπου 2, της υπέρτασης και άλλων χρόνιων νοσημάτων.

 Επιπλέον, έχει επιδειχθεί ότι προάγει την υγεία του εγκεφάλου και μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου για νευρολογικές διαταραχές, όπως η νόσος Alzheimer και η νόσος Parkinson.Η Μεσογειακή διατροφή δεν είναι απλώς ένας τρόπος διατροφής, αλλά και ένας τρόπος ζωής που προσδίδει σημασία στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στον χρόνο που περνάμε στο τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους. Αυτός ο τρόπος διατροφής προωθεί την απόλαυση των τροφίμων με την κατανάλωση τροφίμων που είναι φρέσκα, γεμάτα γεύση και θρεπτικά.

 

Είμαι στη διάθεσή σας για μια πρώτη τηλεφωνική συνομιλία γνωριμίας για να ακολουθήσει δια ζώσης συνεδρία στο διαιτολογικό μου γραφείο στη Αλεξανδρούπολη ή online με τη χρήση του διαδικτύου.

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Πετρά Πασχαλίνα
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 28, (1ος όροφος)
Αλεξανδρούπολη

τηλ: 2551036796

κιν: 6978214853