ΔΙΑΤΡΟΦΗ


Η διαιτητική αγωγή είναι ένας τομέας της ιατρικής που ασχολείται με τη χρήση της διατροφής και της διατροφικής συμπεριφοράς για την πρόληψη και τη θεραπεία των ασθενειών. Η διαιτητική αγωγή παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της υγείας μας και της ποιότητας της ζωής μας και η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Πετρά Πασχαλίνα, μπορεί να σε βοηθήσει, με online ή δια ζώσης συνεδρίες στην Αλεξανδρούπολη.

 Η σωστή διατροφή είναι καθοριστική για τη συντήρηση της υγείας μας. Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λιπαρά, μπορεί να προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται το σώμα μας για τη σωστή λειτουργία του. 

Η διαιτητική αγωγή εξετάζει τις ανάγκες του κάθε ατόμου ξεχωριστά και προσαρμόζει το σχέδιο διατροφής ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, το βάρος, την παθολογία και το επίπεδο δραστηριότητας του καθενός. Ένας από τους βασικούς στόχους της διαιτητικής αγωγής είναι η πρόληψη και η διαχείριση των ασθενειών. 

Η διατροφή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και τον έλεγχο πολλών χρόνιων ασθενειών. Η διαιτητική αγωγή μπορεί να προάγει την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος με την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής που περιλαμβάνει τη μείωση της κατανάλωσης ακόρεστων λιπαρών οξέων και υδατανθράκων, την αύξηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών, ολικών δημητριακών, ψαριών και κοτόπουλου και τον περιορισμό της κατανάλωσης αλατιού και αλκοόλ. 

Επιπλέον, η διαιτητική αγωγή με την παρακολούθηση της διαιτολόγου – διατροφολόγου Πετρά Πασχαλίνα, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του διαβήτη τύπου Βήτα με την προώθηση ενός χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου διατροφής, τη διαχείριση του σωματικού βάρους!

 

Είμαι στη διάθεσή σας για μια πρώτη τηλεφωνική συνομιλία γνωριμίας για να ακολουθήσει δια ζώσης συνεδρία στο διαιτολογικό μου γραφείο στη Αλεξανδρούπολη ή online με τη χρήση του διαδικτύου.

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Πετρά Πασχαλίνα
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 28, (1ος όροφος)
Αλεξανδρούπολη

τηλ: 2551036796

κιν: 6978214853